Maalihanat heti kunnolla auki

Jokipojat–IPK 6–3 (1–0, 3–2, 2–1)

Jokipojat iski komeat kuusi maalia heti harjoituskauden ensimmäisessä pelissään. Vastustaja Iisalmen Peli-Karhuilla oli allaan syksyltä jo yksi pelattu ottelu, mutta se ei keskiviikkona Mehtimäellä suuremmin näkynyt. Ärjypaitojen tehokaksikon muodosti yllättäen kolmoskentän pakkipari Eppu Rissanen ja Wiljami Kupiainen. Uransa ensimmäistä miesten otteluaan pelannut Kupiainen haali loistotehot 2+2, ja myös Rissanen onnistui maalinteossa kahdesti. Jokipoikien muut osumat iskivät Teemu Holttinen ja Samu Pitkänen. Maalilla Timo Niemi torjui 28 kertaa.

 

Otteluraportti

Vierailija aloitti ottelun terävästi, ja se pääsikin pienen paineen ansiosta ylivoimalle.

IPK:n ylivoiman aikana paras maalipaikka siunaantui kuitenkin Jokipoikien Timo Hiltuselle, joka pääsi puolittain läpi. Vierailijoiden maalivahti Aleksi Autio kuitenkin torjui Hiltusen vedon.

Jäähyn päätyttyä ote siirtyi Jokipojille, ja joukkue pääsikin pelaamaan ylivoimaa. Ylivoima toimi ensimmäisessä erässä viime kauteen verrattuna hyvin.

Juuri ylivoiman päätyttyä Jokipoikien paine jatkui, ja Eppu Rissasen tarkka rannekuti viivalta upposi kovan maskin takaa verkon perukoille.

Erä jatkui melko tasaisena. Kokonaisuutena Jokipojat oli ensimmäisessä erässä niskan päällä, sillä vierailijoilla oli ajoittain suuria ongelmia kiekon hallinnan kanssa omalla puolustusalueella.

– Ensimmäinen peli tälle joukkueelle, ja vähän alussa katseltiin. Sitten päästiin ensimmäisessä erässä peliin kiinni, Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis summasi ottelun jälkeen.

Toinen erä käynnistyi tasaisesti. IPK tasoitti ottelun terävän vastahyökkäyksen päätteeksi.

Erän edetessä ote siirtyi kotijoukkueelle, ja vajaan kolmen minuutin aikana Jokipojat viimeisteli kolme maalia. Ensimmäisen miesten pelinsä pelannut Wiljami Kupiainen merkkautti näihin kolmeen maaliin tehot 1+2.

– Toisen erän alussa vähän itsekin ihmettelin, miten hyvin se meni. Sitten varastettiin peliltä. Etäisyydet kasvoivat, ja ryhdyttiin pelaamaan jotain muuta peliä. Meni vähän sekavaksi, Varis kertasi.

Jokipoikien hyökkääjä Lauri Hukkanen loukkantui juuri ennen Jokipoikien erän viimeistä maalia. Loukkaantuminen oli sen verran paha, että Hukkanen siirrettiin paarien avulla pois pukusuojan puolelle.

Hukkasen loukkaantumisen ja vierailijoiden ottaman aikalisän jälkeen ottelun hallinta siirtyi selkeästi vieraille.

– Totta kai Hukkasen Laurin loukkaantuminen sotki peliä. Hän lähti ambulanssilla. Toivotaan, että ei ole mitään pahempaa. 

Kolmas erä alkoi tasaisissa merkeissä. Hyvän ottelun pelannut puolustaja Lassi Raitanen toi erän alkupuoliskolla kiekon tyylikkäästi hyökkäysalueelle, ja hänen syöttönsä tavoitti Samu Pitkäsen. Pitkäsen tarkka kuti upposi alanurkkaan.

Ottelu eteni loppuaan kohti tasaisesti molempien joukkueiden heilutellessa maaliverkkoja vielä kertaalleen.

Siihen nähden, että tämä oli Jokipoikien kauden ensimmäinen peli, oli pelissä nähtävissä selkeitä kuvioita ja taktiikoita, joita joukkue ajoittain toteutti jäällä hyvin.

– Toki tuli paljon jäähyjä tänään, niin sekin sotki viisi vastaan viisi -pelaamista. Eka peli on pelattu, ja tästä saadaan harjoitteluun tiettyjä juttua, mitä pitää parantaa.

Oliko taktiikka sillä tasolla, mitä ensimmäisessä pelissä voi odottaa, ja näkyikö pelaamisessa niitä asioita, mitä päävalmentaja oli toivonut?

– Meidän pelaamisessa näkyi ohjaamista, prässiä, paineen alta lähtöjä ja niin pois päin. Alivoimaa tuli paljon, ja erikoistilanteita ei olla vielä harjoiteltu, mutta kyllä niitä asioita näkyi.

Kovat tehot viimeistellyt Wiljami Kupiainen sai luonnollisesti päävalmentajalta kehut.

– Hyvä sisääntulo häneltä, mutta jalat täytyy pitää maassa. Tänään ensimmäinen peli, mutta hyvä miehen on tuosta jatkaa. Tämä antaa itseluottamusta niin hänelle itselleen kuin myös koko joukkueelle. 

Hukkasen loukkaantuminen tarkoittaa sitä, että Jokipojilla ei ole rosterissaan enää yhtään ylimääräistä pelaajaa huomista D-Kiekkoa vastaan pelattavaa Suomen Cupin ottelua varten.

– Katsotaan, että ketkä ovat huomenna terveitä. Tällä hetkellä meillä on sellainen tilanne, että ei ole ylimääräisiä pelaajia. Varmaan A-junnuista voidaan katsoa korvaajia, mutta se on torstain juttu se, Varis päätti.

 

Maalit ja syöttäjät

07.15 Eppu Rissanen (Miro Väänänen, Mika Koivisto) 1–0
21.55 Niko Putkonen (Aleksi Hämäläinen, Henri Kivioja) 1–1
24.17 Wiljami Kupiainen (Lauri Hukkanen, Väänänen) 2–1
24.31 Teemu Holttinen (Roope Hämäläinen, Kupiainen) 3–1
27.00 Rissanen (Kupiainen, Koivisto) 4–1
31.10 Valtteri Pihlajamäki (Pasi Kouvalainen, Samu Pyykkönen) 4–2
44.55 Samu Pitkänen (Lassi Raitanen) 5–2
55.58 Tatu Kokkola (Aleksi Hämäläinen, Janne Koponen) 5–3 yv.
57.15 Kupiainen (Timo Hiltunen, Tuukka Rajamäki) 6–3 tm.

Maalivahtien torjunnat

Timo Niemi, Jokipojat 10+12+6=28
Aleksi Autio, IPK 13+7+8=28 (poissa 56.36–57.15 ja 59.25–60.00)

Rangaistukset

Jokipojat 8x2 min + Joonas Larinmaa 10 min = 26 min
IPK 4x2 min = 8 min

Yleisöä: 446

 

Jokipoikien kokoonpano

20 Joonas Larinmaa – 12 Oula Uski – 38 Oskari Lehtinen
24 Tuukka Rajamäki – 44 Samu Pitkänen – 28 Timo Hiltunen
26 Mika Koivisto – 21 Miro Väänänen – 13 Lauri Hukkanen
27 Teemu Holttinen – 22 Eetu Rissanen – 17 Roope Hämäläinen

5 Roni Viirlas – 14 Fabien Bourgeois
55 Lassi Raitanen – 6 Joni Muranen
4 Eppu Rissanen – 3 Wiljami Kupiainen

31 Timo Niemi
(35 Jonathan Iilahti)

 

Otteluennakko

Jokipoikien viiden kuukauden tauko peleistä päättyy keskiviikkona kotona pelattavassa harjoitusottelussa Iisalmen Peli-Karhuja vastaan. Vuosi sitten kauteen lähdettäessä Jokipojat oli kokenut pelaajistossaan todella vähän muutoksia kun joukkueessa oli vain kolme uutta pelaajaa. Tänä syksynä tilanne on erilainen, sillä edustusjoukkueessa on 10 pelaajaa, jotka eivät ole pelanneet Jokipoikien edustusjoukkueessa. Viime kaudella A-junioreita edustaneet Miro Väänänen ja Wiljami Kupiainen pelaavat keskiviikkona ensimmäisen miesten pelinsä. Kokoonpanosta ovat varmuudella sivussa loukkaantumisten takia hyökkääjät Jimi Aavikko, Ville Halonen ja Teemu Lahtinen sekä puolustaja Jani Ollitervo. Maalilla aloittaa Timo Niemi.

Jokipojat tulee pelaamaan harjoitusottelukaudellaan viisi ottelua. Joukkue kohtaa IPK:n ja SaPKon kahdesti (vieras- ja kotiottelu) sekä yhdessä kotiottelussa vastaan asettuvan venäläisen SKA Nevan.

Lisäksi Jokipojille on otteluohjelmassaan ennen syyskuun loppua alkavaa Mestis-kautta osallistuminen Suomen Cupiin.

Kesken viime kevään kovan tappioputken penkin taakse hypänneen päävalmentajan Jouni Variksen mukaan harjoitukset ovat sujuneet mallikkaasti.

– Innoissaan ollaan. Työnteko on joukkueessa hyvää, ja tekeminen on laadukasta. Elokuussa lähdettiin koko joukkueen kanssa liikkeelle niin tarina alkoi. Keskiviikkona alkaa tarinassa ensimmäinen kokemus joukkueen kanssa, Varis sanoo.

– Saadaan tukea harjoitteluun harjoituspelistä. Päästään analysoimaan peliä ja saadaan harjoituksiin pelaamisesta joukkueena lisäarvoa.

– Elokuun alussa aloitettiin jäällä. Ollaan harjoiteltu meidän viisikkopelin rakenteita ja kaikkea muutakin tietysti tehty. Ei koko peliä ole läpikäyty, mutta selkeä suunnitelma siitä on. Harjoituspelit ovat hyviä, että näemme missä mennään, Varis analysoi.

– Meidän puolustamista kuten hyökkäämistäkin pyrimme rytmittämään, ja niitä asioita olemme harjoitelleet. Uskon, että pelissä näkyy jo meidän pelaamisemme rakenteita. Harjoituksissa pelaajat paneutuvat tarkasti ja tekevät laadukasta työtä.

Joukkueessa on 10 pelaajaa, mitkä eivät ole aiemmin Jokipoikien edustuksessa pelanneet. Miten päävalmentaja Varis summaa uusien pelaajien otteita tähän mennessä?

– Olemme Itä-Suomessa iloisia, kun he ovat valinneet Jokipojat. He ovat niin hienoja ihmisiä. Tiedän poikien tavoitteet jääkiekon saralla, ja heistä on meille varmasti paljon iloa.

Jokipoikien kokoonpano on kokenut enemmän muutoksia kuin edelliseen kauteen lähdettäessä.

– Monelle pelaajalle keskiviikon ottelun on ensimmäinen peli Joensuussa, niin ihan mielenkiinnolla peliä odottaa. 

Jokipoikien maalivahtikaksikko Timo Niemi ja Jonathan Iilahti ovat molemmat tuttuja pelaajia Mehtimäen yleisölle.

Puolustuksessa jatkaa tuttu kaksikko Joni Muranen-Eppu Rissanen.

Ärjypaidan täksi kaudeksi ensimmäistä kertaa päälleen pukevat, mutta Mestistä seuraavalle yleisölle tuttuja pelaajia ovat Jani Ollitervo (edellinen seura KeuPa HT), Roni Viirlas (Hokki) sekä Lassi Raitanen (Kiekko-Vantaa).

Viime kaudella A-junioreiden Mestiksen puolustajien pistepörssin voittanut Wiljami Kupiainen ei ole vielä pelannut Jokipoikien edustuksessa.

Ennakkoon suurin mielenkiinto suuntautuukin ranskalaiseen puolustajaan nimeltä Fabien Bourgeois, joka pelaa ensimmäisen kerran Ranskan ulkopuolella. Bourgeois on ensimmäinen Jokipoikien ulkomaalaispeluri sitten kauden 2013–2014.

Hyökkäyksessä uusia pelaajia Jokipojille, mutta Mestiksessä aiemmin pelanneita ovat Timo Hiltunen (Hokki) ja Tuukka Rajamäki (Peliitat).

Kaksi edellistä kautta liigaa KooKoossa pelannut Mika Koivisto ehti tehdä sopimuksen Kajaanin Hokin kanssa, mutta Hokin tehdessä konkurssin Koivisto teki sopimuksen Jokipoikiin.

Liigakokemusta löytyy myös Jokipoikien juniorikoulun läpikäyneeltä Jimi Aavikolta, joka pelasi viime kaudella Liigaa 7 ottelun verran SaiPassa.

Jokipoikien junioreissa pelannut ja täksi kaudeksi Jokipoikien kanssa sopimuksen tehnyt 18-vuotias Miro Väänänen on myös uusi kasvo edustusjoukkueen ringissä.

Jokipojat hakee tällä hetkellä aktiivisesti puolustajaa riveihinsä.

– Puolustajaa on kartoitettu koko ajan ja nimiäkin on, mutta niistä ei vielä pysty puhumaan. Katsotaan mikä se ratkaisu on. Ei pidä kuitenkaan hätäillä. Voi olla, että hankinta menee syyskuun puolelle, Varis kertoo.

IPK pelasi viime kaudella ensimmäisen kauden Mestiksessä, ja joukkue jäi runkosarjassa viimeiseksi. IPK pelasi kuitenkin vahvat karsinnat ja säilytti täten sarjapaikkansa.

Mehtimäen yleisön kannalta IPK:n kokoonpanossa mielenkiinto suuntautuu try-outilla olevaan Henri Kiviojaan, joka pelasi Jokipojissa kaudella 2010–2011. Kivioja ehti jo kertaalleen lopettaa uransa keväällä 2016 IPK:n voittaessa Suomi-sarjan.

– Laadukas ja aktiivinen joukkue on vastassa. Siinä näemme missä mennään, Jouni Varis tuumaa.

Jokipoikien pelit jatkuvat heti torstaina Cupin ottelussa D-kiekkoa vastaan. Ottelu pelataan Tikkakosken jäähallissa.

– Tällä viikolla on kaksi erilaista peliä: keskiviikkona halutaan nähdä, että mitkä asiat ovat menneet eteenpäin ja missä on kehitettävää. Torstaina onkin ihan erilainen peli, kun pelataan ainoastaan voitosta.

– Meille sopii hyvin, kun on peräkkäin koti- ja vieraspeli. Niin tulee monesti olemaan runkosarjassakin. Perjantaina vielä harjoitellaan, niin saadaan tästä hyvät kokemukset joukkueen kanssa, Varis päättää.

Jokipoikien ja IPK:n välinen harjoitusottelu käynnistyy Mehtimäellä kello 18.30.

 

 

Aiemmat kohtaamiset

Jokipojat–IPK
2016: 2–5
2016: 0–2
2015: 8–4 (Suomi-sarja)
2015: 4–0 (Suomi-sarja)
2014: 3–4 (Suomi-sarja)

Saldo: 2–0–3 (maalit 17–15) 

IPK–Jokipojat
2017: 2–1
2016: 2–5
2014: 2–1 ja. (Suomi-sarja)
2014: 2–7 (Suomi-sarja)
2014: 4–7 (Suomi-sarja)

Saldo: 2–0–3 (maalit 12–21)

Kommentit   

+3 #1 JTK 22.08.2017 20:14
Tsemppiä Mirolle ja Wiltsulle eka miesten peliin!

Tällä palstalla on käyty läpi eri joukkueiden tuloksia viime kaudelta, niin siihen voi lisätä Jypin tuloksen mikä oli kyllä aika surkea. Vähän vajaa 340 000 euroa tappiota!!

Karjalaisessa on jälleen juttua salakalastukses ta. Tällä kertaa kalastuksenvalv oja Kurenniemi toteaa, että Jokipojista on tullut sijaiskärsijä tässä jupakassa mistä hän on pahoillaan. Toki syytä on kyllä ollakin pahoillaan, sillä salakalastusta yleistettiin rankasti syyttömienkin kiekkoilijoiden ja seuran piikkiin!
-2 #2 Repe 22.08.2017 21:50
Jos salakalastukses ta on seuran maine kiinni, niin voi hyvää päivää. Eiköhän se maine ole mennyt vuosien varrella ihan muista syistä. Kun tuollainen tulee ilmi, niin nykyaikana netissä asia "pullistuu" olipa se negatiivinen asia mitä tahansa.
+3 #3 jokipofani 22.08.2017 21:57
Vieläkö punamustat on pystyssä kun ei ole mitään kuulunut?
Onko tulevalla kaudella tarkoitus vielä rumpuryhmän kannustaa?
+4 #4 Repe 23.08.2017 14:17
Ja vielä tuohon s-kalastukseen olisiko Palmukaan pahoitellut jos ei olisi jäänyt kiinni? Näin se ihmismieli monesti toimii,mutta story is closed omalta puoleltani :)
+2 #5 Riffixi 23.08.2017 17:09
Mielestäni seura olisi voinut hoitaa alunperinkin paremmin tiedottamisen tästä salakalastuskei ssistä.
Karjalaisen toimittajalle olisi pitänyt riittää esimerkiksi vastaus: " eikös kyse ole TPS:n pelaajasta,soit takaa sinne"....nyt tässä leimattiin jokipojat turhaan. Kaveri lähtenyt täältä jo C - junnuna. Jokipojilla ei ole osaa eikä arpaa asiaan,kuten moni tuolla karjalaisen tekstaripalstoi lla kitisee....
+1 #6 halttunen 23.08.2017 17:26
Salakalastukses ta on pohjoiskarjalas sa tänä vuonna jäänyt kiinni 131 henkilöä,ja viime vuonna 137 muuta palmun lisäksi miksi noiden nimiä ei julkaista karjalaisessa
+3 #7 jones 23.08.2017 20:22
Lainaus halttunen:
Salakalastuksesta on pohjoiskarjalassa tänä vuonna jäänyt kiinni 131 henkilöä,ja viime vuonna 137 muuta palmun lisäksi miksi noiden nimiä ei julkaista karjalaisessa


Noiden joukossa ei lienee muita julkisuuden henkilöitä, millainen on pääsarjatason jääkiekkoilija. Luulisi käyttäytyvän sen mukaan. Nyt teki tietoisen rikoksen ja näistä toivottavasti tulee tuntuvat rangaistukset tulevaisuudessa . Täydellistä idiootin toimintaa ja henkistä heikkoutta, jos kantti ei riitä haastavampiin kalastusvesiin.

Hienosti on junnut astunut seuraavalle levelille! Hyvä saada itseluottamus tappiin jo ensimmäisestä pelistä alkaen.
+5 #8 Peks1 23.08.2017 20:47
Maaliahne pakkipari, Rissanen - Kupiainen.
+3 #9 rizee 23.08.2017 21:44
Tuota tahtia jos Kupiainen takoo tehoja niin pelaa joulutaukoon mennessä jossain muualla kuin Joensuussa.
+2 #10 JTK 23.08.2017 22:25
Hienoa Wiltsu ja Miro! Hyvä eka miesten peli kummaltakin!

Kalajuttuun liittyen jonekselle ja muille kommentaattorei lle, että Jokipoikien kasvatti, nykyinen pääsarjatason kiekkoilija teki virheen, mutta on korvannut ja sopinut sen jo ajat sitten asiaan kuuluvien tahojen kanssa. Tämä asia tahtoo jäädä ja unohtua kaiken kohun alle.

Eiköhän tässä vaiheessa suunnata katse jo etipäin ja toivotaan pelirauhaa ja tsemppiä Jokipoiken kasvatille CHL:ään ja Liigaan tulevalle kaudelle! :)
+3 #11 Korppu 24.08.2017 03:58
Toivottavasti Wiljami saa näytönpaikan ns. tosipeleissä myös. Hienoa että näitä junnuja löytyy edustukseen ainakin kokeilemaan. Tsemppiä!

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Heilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste