Turbo Aaltosesta uusi päävalmentaja

Jokipoikien uudeksi päävalmentajaksi on nimetty Ari Aaltonen. Mestikseen ensi kaudeksi palaavan Jokipoikien ja Aaltosen välinen sopimus on mallia 1+1 vuotta. 55-vuotias ”Turbo” Aaltonen toimi Jokipoikien edustusjoukkueen valmentajana viimeksi 15 vuotta sitten. Sen jälkeen hän on luotsannut seuran eri juniorijoukkueita. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella työskentelevä Aaltonen jää virkavapaalle siviilityöstään ja valmentaa Jokipoikia päätoimisesti.

 

Ari ”Turbo” Aaltonen toimi Jokipoikien edustusjoukkueen päävalmentajana konkurssia edeltäneellä kaudella 2000–01, mutta jätti pestin joulutauolla palkkarästien vuoksi. Edellisellä kaudella hän oli työskennellyt edustusjoukkueessa Seppo Revon apuna kakkosvalmentajana.

Aaltonen siirtyi helmikuussa 2001 SaPKon Suomi-sarjajoukkueen valmentajaksi. Hän luotsasi savonlinnalaisjoukkuetta kolmostasolla myös kaudella 2001–02.

Sittemmin "Turbo" on kunnostautunut Jokipoikien eri juniorijoukkueiden valmentajana. Viime talvena hän valmensi C2-junioreita. Kauden päätteeksi Juniori Jokipojat palkitsi Aaltosen pitkäaikaisesta valmentajatyöstä seuran hyväksi.

– Myös muita vaihtoehtoja oli, mutta ”Turbo” tunsi seuran ja juniorikentän heistä ylivoimaisesti parhaiten. Juuri tätä tarvitaan edustusjoukkueen ja junioriorganisaation välisen yhteistyön kehittämiseksi, edustusjoukkueen urheilutoimesta vastaava Jarkko Immonen toteaa.

– Uskon, että meillä on nyt valmentaja, joka on sitoutunut viemään joensuulaista jääkiekkoa eteenpäin. "Turbo" uskaltaa varmasti antaa omille junnuille mahdollisuuden, ja uskon, että sitä myös joensuulainen jääkiekkoyleisö on halunnut.

Jokipojat viime kaudella Suomi-sarjan voittoon johdattanut Niko Eronen ei ollut Immosen mukaan missään vaiheessa edes ehdolla tulevan kauden päävalmentajaksi.

– Mielestäni hänellä ei kokemus vielä riittänyt siihen tehtävään. Päätös oli alusta asti minun.

– Keskustelimme Nikon kanssa kakkosvalmentajan roolista kauden jälkeen, mutta hän ilmoitti jossain vaiheessa, ettei voi jäädä enää odottelemaan. Halusin nimetä päävalmentajan ennen kakkosta, Jarkko Immonen kertoo.

Jokipojilla on tällä hetkellä sopimus 22 pelaajan kanssa.

– Joukkueeseen haetaan vielä ainakin paria hyökkääjää ja puolustajaa sekä yhtä maalivahtia. Runko on hyvällä pohjalla, ja katsotaan nyt, mitä tulee vastaan. Hätiköidä ei pidä, Immonen painottaa.

 

"Jääkiekko on pelaajien peli"

 

Ari Aaltonen odottaa Jokipoikien pelaavan hänen alaisuudessaan aktiivista, uhrautuvaa ja loppuun asti taistelevaa jääkiekkoa.

– Jääkiekko on pelaajien peli. Valmentaja on pelaajia varten ja antaa pelimerkit vähän sinne päin. Pelaajat sitten toteuttavat sen jutun.

– Pointti jonka haluan tuoda joukkueeseen on se, että lyö kroppasi täysillä likoon joka ilta.

– Jokainen pelaaja lähtee samalta viivalta. Tulen antamaan jokaiselle pelaajalle näyttöpaikan taistella peliajasta joukkueessa, ”Turbo” lupaa.

Vaikka Aaltonen ei ole valmentanut miesten tasolla 14 vuoteen, hän ei usko vastaan tulevan suuria yllätyksiä.

– Olen ollut pitkään valmentajana, eikä vaikka A- tai B-junnujen valmentamien eroa miesten valmentamisesta kuin lähinnä kasvatukselliselta puoleltaan. Ei tämä mielestäni ole kauhea hyppäys.

– Joukkue on minulle suhteellisen tuttu, ja siinä on kymmenkunta pelaajaa, jota olen joskus itsekin valmentanut. Tiedän, mihin olen hyppäämässä.

Aaltosella on huippuvalmentajatutkinto Vierumäen urheiluopistosta sekä ammattivalmentajatutkinto Lapin urheiluopistosta. Jokipojat etsii parhailleen hänelle kakkosvalmentajaa.

Porilaislähtöinen Ari Aaltonen edusti pelaajaurallaan Joensuun Kiekko-Poikia 1. divisioonassa kausilla 1981–88. Pakkina pelanneen Ässien kasvatin meriittilistalta löytyy myös kaksi pelattua SM-liigaottelua.

Ari Aaltosen poika Miro Aaltonen on kuulunut edelliskaudet liigaseura Espoon Bluesin avainhyökkääjiin. Ensi kaudella Miro Aaltonen, 22, edustaa Oulun Kärppiä. Hän pelasi Jokipojissa C-juniori-ikään asti ja siirtyi vuonna 2009 Bluesin organisaatioon.

Miro Aaltonen debytoi liigassa jo 18-vuotiaana kaudella 2011–12, jolloin hän kävi myös pelaamassa neljä ottelua (tehot 2+3) Jokipoikien Mestis-joukkueessa.


A-juniorijoukkueen jatko uhattuna

 

Jarkko Immosen mukaan Jokipoikien pysyminen Mestiksessä vaatii jatkossa yhä suurempaa omavaraisuutta pelaajatuotannossa. Ostojoukkueiden tie on kuljettu loppuun, ja edustus-Jokipoikien tulevien vuosien rungon tulevat muodostamaan seuran omat kasvatit.

Jokipoikien A-nuorten putosivat viime kauden päätteeksi ulos ikäluokkansa SM-liigasta. Tällä hetkellä on epävarmaa, saako Jokipojat joukkuetta kasaan edes A-nuorten Mestikseen.

A-nuorten tilannetta vaikeuttaa edelleen se, että joukkueesta on siirtynyt useita pelaajia alempiin miesten sarjoihin. Syynä lähtöön ovat olleet muun muassa A-nuorten korkeat harrastusmaksut, jotka uhkaavat pelaajamäärän vähetessä nousta entisestään.

- Tällä hetkellä alemmissa sarjoissa harjoitellaan liian vähän, jotta nuori pelaaja voisi kehittyä riittävästi noustakseen myöhemmin Mestikseen, Immonen sanoo.

- Jos A-nuorten pelit päättyvät, päättyy ajan myötä myös joensuulainen edustuskiekko. Nyt tarvitaan pikaista apua.

Jokipojat ilmoitti perjantaina sopineensa myös yhdestä uudesta edustusjoukkueen harjoituspelistä. Siinä joukkue kohtaa Kiekko-Vantaan Mehtimäellä keskiviikkona 19. elokuuta.

Kommentit   

-5 #1 Repe 12.06.2015 15:11
Eli tietynlainen vellonta taustalla jatkuu (A-junioreiden ongelmat), eiköhän kannata fanaattisempien kin lopettaa visiot Liigasta edustustasolla.
+2 #2 jokipoforever 12.06.2015 15:21
Vellonta? Nyt sentään yritetään aikalailla oman kylän voimin tehdä työtä! A-junnuilla on ongelmia ja se tuodaan esille. Heti pitää Repen tulla negatiiviseen sävyyn tänne taas pahaa ilmaa luomaan. Niinkuin Immonen ja nykyinen hallitus asian on ilmaissut nyt yritetään saada koko Jokipojat uomiin omin voimin ja ostojoukkueet hylätään, mikä enää voisi olla paremmin kun tuotahan tälläkin palstalla on toivottu. Meneppä Repe ny kattelee niitä Koplan hommia ei nekään kuulemma ihan nii reilassa oo...
-6 #3 Repe 12.06.2015 15:28
No heikkoa se on jos ei a-juniorit saa edustusjoukkuet ta jalkeille, sitäkö olisi pitänyt hurrata? Ei tämmösellä keskustelukultt uurilla mitä tässäkin ketjussa monesti on, tarvitse ihmetellä ihan elävässä elämässäkin joensuulaisen kiekkoilun vaikeuksia, vaikka niitä vaikeuksia on monella muullakin paikkakunnalla.
+4 #4 Rando 12.06.2015 16:13
Ikävää, että juuri kun edustusjoukkuee lla alkoi suksi luistamaan, niin sitten A -juniorit ovat hankaluuksissa.

Yleensä seuroissa edustusjoukkuee t tukevat A-junioreita, jolloin vanhempien taloudellinen panos jää pienemmäksi.

Suurseuroissa eivät A -juniorit maksa pelaamisesta mitään esim. IFK.

Pitkällä juoksulla A:n tilanne ja varsinkin sen huonontuminen on iso ongelma Jokipojille, joka nyt rakentaa menestystään ja tulevaisuuttaan omaan pelaajapolkuun.

Tilanne on hankala, jos edustuksella ei ole taloudellisesti mahdollisuuksia osallistua A:n tukemiseen.

Tsemppiä,kääntä kää kaikki kivet ja kannotkin!
+1 #5 fairplay 12.06.2015 16:29
Turbon kiinnitys on kaksipiipuinen juttu. Projektit täytyy viedä loppuun ja nyt on näytön paikka.

A-junnujen täytyy saada joukkue Mestikseen tulevaksi kaudeksi ja joukkueen toimintakulttuu rin on oltava sellaista, että sinne on imua, eikä toisinpäin. Jos Joensuu mieltää itsensä perinteitä omaavaksi kiekkokaupungik si, niin samankaltainen ja uskottava uudistuskuin edustukseen on tehtävä seuran toiseksi tärkeämmälle joukkueelle pikaisesti. Nyt mitataan yritysmaailman tahtotilaa ihan oikeasti ja toivotaan sekä pelien, että toimintakulttuu riin jatkumoa. Tulee ensimmäisenä mieleen pari autoihin ja niiden varaosiin liittyvää yritystä, jotka voisivat ottaa koko A-junioreiden toiminnan omakseen. Sijoitettu summa olisi omiaan myös kohentamaan yritysten arvomaailmaa ja toimisi varmasti rahallisessa mielessä myös toiseen suuntaan tulevaisuudessa .
+1 #6 möly 12.06.2015 17:15
Hyvä..Turbo on ok nyt tähän hommaan.. Ja "Hilpalla" on kikua.. sanoa asiat suoraan...Hyvä homma.
+1 #7 Eastside22 12.06.2015 20:59
Uskon ja luotan Hilpan päätökseen valmentaja asiassa , unohtamatta muita asiaan osallistuneita . A-Junnujen tilanne on katastrofaaline n ja jos tää ei selviä , on joensuun lätkän tulevaisuu pahasti uhattuna . Nyt on lähettävä talkoiosiin . elikkä jokaisella jolla on suhteita yritys maailmaan on kannettava kortensa kekoon ja pelastetaan meidän lätkä !
+1 #8 Korppu 13.06.2015 07:31
Turbo on katsomaton kortti annetaan kaikki rauha projektissa :)
+1 #9 Teppana85 13.06.2015 09:39
Tsemppiä Turbolle! Varmasti junnujen asiat saadaan kyllä kuntoon, kun olisi vaan enemmän pelaajia.
-3 #10 joo,joo 14.06.2015 01:21
EI SAA..AN. EIKÖ KETÄÄN MUUTA PUUJALKAA LÖYTYNYT...
+2 #11 JoKP 14.06.2015 16:52
Aaltosesta ei vielä kuvaa, sen sijaan yllättävän vähälle huomiolle jäänyt se, että Niko Eronen ei saanut jatkaa vaikka joukkue voitti mastaruuden. Tosin eihän näistä kuvioista aina voi tietää mitkä ovat itse kunkin ambitiot, mutta jollain tapaa outoahan sekin on. Toivotaan kuitenkin mutta muutos on hyvä
+1 #12 JoKP 14.06.2015 16:53
Mestaruuden siis.. ja toivotaan siis että muutos on hyvä..
+1 #13 jones 14.06.2015 18:19
Aaltoselle täältä kaikki tuki. Uskon vahvasti, että valinta on joukkueen ja tavoitteiden mukainen- omia junioreita ajetaan sisään ja tässä Turbo on varmasti isäntä paikallaan. Kokenut, tuntee organisaation läpikotaisin ja omaa tarvittavaa auktoriteettia.

Immosella on varmasti paras näkemys Erosen kyvyistä ja toiminnasta viime kaudella, että voi tehdä arvion riittääkö hauis tässä vaiheessa Mestikseen. Ei riitä, jonka Immonen esitti ryhdikkäästi.
+2 #14 mihailov 14.06.2015 19:39
Onnea matkaan Turbo,;taitoa, paloa ,auktoriteettia ja pieni ripaus myös porilaista hulluutta äijästä löytyy. A:lle myös kunnon valmennus pikaisesti järjestykseen, iso liuta motivoituneita ja hyviä pelimiehiä noissa A:n ikäluokissa on. Kyllä Martikaisen Mika (valm.pääl) ja Kynä pitäis nyt vaikka puoliksi ottaa vastuu A: n valmennuksesta, elintärkeä homma koko joensuun kiekon kannalta on nyt framilla
#15 jussi 14.06.2015 21:35
entäs Eronen A:n valmentajaksi?
#16 rokkipoika 15.06.2015 10:17
...
#17 Repe 15.06.2015 15:05
No tuohon Erosen nimittämättä jättämiselle on vaikea ulkopuolisen ottaa kantaa, eikös hänen olisi pitkään pitänyt odotella myös 2.valmentajaksi nimeämistä? Parempi lähteä lipettiin kun odotella mitä nämä paikalliset "lätkäjohtajat" puuhastelee. Toivottavasti Turbo tällä kertaa saa ajallaan palkkansa.
+1 #18 Theme_84 15.06.2015 16:23
Onko tietoa uusista pelaaja hankinnoista tai huhuista?
-2 #19 komposiitti 2 16.06.2015 05:59
Lainaus Repe:
No tuohon Erosen nimittämättä jättämiselle on vaikea ulkopuolisen ottaa kantaa, eikös hänen olisi pitkään pitänyt odotella myös 2.valmentajaksi nimeämistä? Parempi lähteä lipettiin kun odotella mitä nämä paikalliset "lätkäjohtajat" puuhastelee. Toivottavasti Turbo tällä kertaa saa ajallaan palkkansa.

Kyllä valmentaja asiassa mentiin vuosikymmen taakse päin. Turbon opit ja keinot saada pelaaja syttymään/sammu maan on tiedossa..Ainak in tiedettiin mitä saatiin kun sopimus tehty.
+2 #20 Teppana85 16.06.2015 06:48
Ainakin Turbo osaa arvostaa omia kasvatteja.
+2 #21 ^ipe^ 16.06.2015 07:49
Peliäkää ei oo vielä pelattu ja kaverit vetää jo ranteita auki! Annetaanha mahdollisuus niin valmentajalle kuin pelaajille. Realistinen tavoite ensimmäiselle kaudelle on sarjassa pysyminen, kaikki sen yli on plussaa.

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Heilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste