14 kysymystä Mikko Haapakoskelle

Viime kauden täydellisen floppaamisen jälkeen Jokipojat onnistui nyt ainakin runkosarjassa mainiosti. Joukkue lähtee lauantaina alkaviin pudotuspeleihin neljänneltä sijalta, mutta runkosarjan lopun kehnot esitykset heittävät synkän varjon menestystoiveiden ylle. Mehtimäkeläisen toimitus esitti syksyn tapaan päävalmentaja Mikko Haapakoskelle joukon tiukkoja kysymyksiä. Vastaukset niihin voi lukea seuraavasta jutusta.

 

1) Runkosarja päättyi Jokipoikien osalta neljänteen sijaan. Tulokseen voi varmaankin olla ihan tyytyväinen, kun joukkueen virallinen tavoite syksyllä oli kuuden parhaan joukkoon?

Kyllä se kotietu on hyvä. Tietenkin kärkikolmikko karkasi turhan aikaisin, ei ollut sillä tavalla enää panosta viimeisissä peleissä.

 

2) Tämä on sinulle ensimmäinen kausi koskaan Mestis-tasolla valmentajana. Vastasiko sarjan taso odotuksia? Millaisia asioita tuli yllätyksinä?

Varsinkin syksyllä henkilökohtaisten virheiden määrä oli kyllä iso. Tietysti joukkueessa on nuoria kokemattomia poikia, ja sitä kautta virhemäärätkin tulevat suuremmaksi. Tälläkin osastolla on kuitenkin menty eteenpäin. Sarja oli juuri niin kova kuin osasin odottaakin.

 

Terveystilanne paranemassa

 

3) Jokipoikien varsin nousujohteinen vire katkesi helmikuun alussa. Viidestä runkosarjan viimeisestä ottelusta tuli neljä tappiota. Pitäisikö tästä olla huolissaan?

Ainahan saa tietenkin olla huolissaan, jos ei pelejä voita. Kyllä meillä tää kuumetauti varmasti oli yksi iso tekijä siinä. Muutamasta pelistä oli miehiä pois, ja varmaan tauti oli osittain piilevänä jo parissa edellisessä pelissä. Nyt näyttäisi siltä, että miehiä saadaan terveeksi. Jos tämä ei hirveästi fysiikkaan vaikuta, niin kyllä olo on ihan luottavainen.

 

4) Jos ja kun runkosarjan viimeisissä peleissä lepuutettiin sataprosenttisessa pelikunnossakin olevia kavereita, niin miksi asiaa ei voitu lopulta myöntää aivan suoraan?

Puhutaan ehkä yhdestä pelaajasta per peli. Valtaosa huilanneista pelaajista oli sivussa sairastumisten takia.

 

5) Mikä on joukkueen terveystilanne pudotuspelien alkaessa?

Tänään torstaina harjoituksissa olivat yhtä lukuun ottamatta kaikki pelaajat. Siinä mielessä alkaa näyttää paremmalta.

 

6) Kauden tärkeimmät pelit ovat nyt edessä. Kun runkosarjan loppu mentiin neljännen sijan sinetöidyttyä enemmän tai vähemmän löysäillen, niin miten kadonnut pelivire nyt löydetään nopeasti takaisin? Millaisella toiminnalla tekemisen henki nyt palautuu?

Edelleenkin sanon sitä, että kyllä meillä osassa peleistä oli ihan hyvää tekemistä, mutta terveystilanne vaikutti siihen, että oltiin vähän vajaalla miehistöllä ja piilevät sairaudet veivät vähän voimia. Eiköhän tässä nyt ole nollattu aika tavalla. Nyt on muutama harjoitus aikaa virittäytyä.

 

Jälkimmäiset kentälliset esille

 

7) SaPKo tuli sitten vastaan puolivälierissä. Mitä ajatuksia se herättää? Vieraspelimatkat ovat tietysti lyhyet, mutta vastustajana SaPKo ei taida olla Jokipojille helpoimmasta päästä, kun hävisitte kauden keskinäiset pelit 2–4?

Se on selvä asia, että kun päästään playoffs-vaiheeseen, niin siellä ei ole yhtään helppoa vastustajaa. Ne ovat kaikki kovia joukkueita, ja kyllä siinä pitää oma joukkue saada pelaamaan hyvällä tasolla, jos meinaa pelejä voittaa ja mennä pitkälle.

 

8) SaPKo on tällä hetkellä Mestiksen kovavireisin porukka voitettuaan kymmenestä edellisestä pelistään yhdeksän. Miten kuvailisit SaPKoa joukkueena ja millaista jääkiekkoa se pelaa?

SaPKo pelaa hyvää jääkiekkoa. Siinä on kaikki elementit olemassa. Nyt vielä Seppänen on ollut maalissa hyvä eli maalivahtipuolikin on kyllä viimeisen päälle. SaPKo pelaa kurinalaista joukkuepeliä, sitoutunutta peliä.

 

9) Jokipoikien tehot ovat olleet käytännössä täysin kahden ensimmäisen kentällisen varassa. Kuinka suurena ongelmana pidät tätä?

Ei se ole ongelma, jos ne tekevät tehoja jatkossakin. Tietysti playoffeissa peli kovenee, ja hyvin usein tulee sitten kolmannesta ja neljännestä kentästä voimaa juuri tiukoissa hetkissä. Toivotaan, että meillä nää kolmas ja neljäs kenttä ovat sellaisia, jotka astuvat esille, jos kaksi kärkikenttää ovat puristuksessa.

 

10) Ykkösmaalivahti Antti Ore kaupattiin tammikuun lopulla Espoon Bluesiin, ja vaihdossa saatiin vasta 19-vuotias Lars Volden. Toisena maalivahtina on alkujaan kolmosvahdiksi kaavailtu Eemeli Sivonen. Kenen päätös oli lähteä loppukauteen näin kokemattomalla maalivahtikaksikolla?

Seurajohto saa kommentoida sitä kauppaa. Volden on ollut hyvä.

 

”SaPKo niukka ennakkosuosikki”

 

11) Mihin uskot Jokipoikien ja SaPKon puolivälieräsarjan ratkeavan? Kumpaa joukkuetta pidät ennakkosuosikkina ottelusarjaan?

Kyllähän tietysti edellisten pelien valossa SaPKo on jollain tavalla suosikki, mutta kyllä mulla omaan joukkueeseen on kuitenkin luottoa. Kunhan saadaan vaan miehet terveeksi ja jalkaa liikkeelle. Me ollaan vuosi tehty hyvin töitä, ja nyt on se hetki, jolloin työn tuloksista pitäisi ruveta nauttimaan. Sitä on vaikea sanoa, mihin sarja ratkeaa. Siinä voi olla niin monta eri tekijää, jotka voivat tilanteen kääntää suuntaan tai toiseen.

 

12) Mikä on joukkueen asettama loppukauden tavoite ja miten siihen päästään?

Ei ole vielä asetettu tavoitetta, kun olen ollut sairaana. Tavoite lyödään huomenna (perjantaina) lukkoon. Onhan siellä varmasti pojat mielessään sitä pohtineet ja huomenna sitten yhdessä päätetään, mikä on loppukauden tavoite. Katsotaan, mihin pojat ovat valmiina sitoutumaan, mutta hölmöähän se olisi miettiä mitään muuta kuin mahdollisimman pitkälle menemistä, kun joukkue on osoittanut, että se pystyy pelaamaan hyvällä tasolla.

 

13) Entä oma tilanteesi, sinulla on Jokipoikien kanssa sopimus vain tästä kuluvasta kaudesta. Olisitko kiinnostunut jatkamaan työtä Joensuussa myös ensi kaudella?

Tietyllä tavalla kyllä. On asiaa jo kevyesti sivuttukin. Ei pysty sanomaan tarkkaan, milloin päätöksiä tulee.

 

14) Millaisia terveisiä haluaisit lähettää Jokipoikien kannattajille? Mitä fanit voivat tältä keväältä odottaa?

Kyllähän Mehtimäellä on parhaimmillaan ihan loistava tunnelma. Joukkoja vaan paikalle ja kannustamaan! Uskon, että tästä tulee hieno kevät.

Kommentit   

+1 #1 juhatapi13 16.02.2012 19:48
Ehkä vähän varovaisia vastauksia Mikolla mutta siihen on varmaan syynsäkin...
#2 Repe 16.02.2012 20:53
No periaatteessa jos joku juttu olisi varma joko tänne jäämisestä tai muualle menosta,senhän voisi sanoa. Sm-liigaahan tässä ei olla tosiaan menossa..
#3 selästä taklaaja 17.02.2012 10:11
Aiheen ulkopuolelta oleva kysymys. Tietääkö kukaan, että miksi lippuja huomiseen peliin ei vielä ole myynnissä kuten muilla paikkakunnilla?
#4 juice 17.02.2012 11:19
Nivalle sit pamahti 3 ottelua pannia!
#5 jukkis 17.02.2012 12:02
"Aiheen ulkopuolelta oleva kysymys. Tietääkö kukaan, että miksi lippuja huomiseen peliin ei vielä ole myynnissä kuten muilla paikkakunnilla? "

Ihan vinkkinä, hyviin moneen joukkuetta ja pelejä koskevaan kysymykseen saa suoraan seuran toimistolta! Ja siinä on sekin etunsa, että tieto tulee oikeana eikä huhna niinkuin täällä usein.
#6 lappis 17.02.2012 12:03
Lainaus juice:
Nivalle sit pamahti 3 ottelua pannia!


Mikä on lähde?
#7 juice 17.02.2012 12:15
teksti tv:ltä lukasin
#8 selästä taklaaja 17.02.2012 12:39
Kiitti vaan jukkis viisaasta neuvosta. Tuo kysymykseni oli kuitenkin vähemmän tärkeä. Ajattelin tuossa vaan tulostaa lipun huomiseksi vaikka saa sen oveltakin. Ja aivan varmaa ei ole vielä sekään, että lähdenkö edes hallille kun on matkaakin lähes sata kilsaa suuntaansa.
#9 aku 17.02.2012 12:54
Nythän tuolla lippupisteellä näkyy olevan jo liputkin myynnissä...
Ei muuta kuin hallille vaan kaikki!!
#10 lappis 17.02.2012 13:14
Nyt on tässä:
http://www.mestis.fi/index.php?we_objectID=15855

Kirjaudu sisään palveluun kommentoidaksesi. Mikäli sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy käyttäjäksi. Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kommentoida.

 

Heilin tähdet

 • Karjalan Heili antaa jokaisessa kotiottelussa tähdet kolmelle kotijoukkueen parhaalle pelaajalle.

  28.03. Jokipojat–KeuPa HT 2–3

  Joel Olkkonen

  Olkkonen oli selkeästi Jokipoikien rohkein puolustaja kuljettamaan kiekkoa syvään hyökkäysalueelle. Lisäksi puolustuspeli pakkipari Esa Lehikoisen kanssa luisti hyvin. Olkkonen nautti myös valmennuksen luottamusta, sillä hän kellotti peliaikaa kauden viimeisessä kotipelissä peräti 27.19.

  Oskari Lehtinen

  Lehtinen oli Jokipoikien ehkä tärkein kenttäpelaaja, jos mittarina pidetään koko kauden tasaista suorittamista. Laituri viimeisteli KeuPaa vastaan Jokipoikien ensimmäisen maalin hyvin totuttuun tapaan eli kovalla ja tarkalla rannelaukauksella.

   

  Mika Koivisto

  Koivisto oli jälleen kerran suuressa roolissa ärjypaitojen alivoimalla. Lisäksi hyökkääjä jaksoi jälleen kerran karvata, repiä, raastaa, rouhia ja taklata kovaa. Koivisto on varmasti yksi uhrautuvimmista pelaajista, mitä Mehtimäellä on nähty.

  24 tähteä: Oskari Lehtinen
  16 tähteä: Mika Koivisto 
  15 tähteä: Joel Olkkonen 
  13 tähteä: Joonas Larinmaa
  10 tähteä: Tuukka Rajamäki ja Oula Uski
  9 tähteä: Lassi Raitanen 
  8 tähteä: Timo Niemi ja Sebastian Ylönen

  7 tähteä:
  Joonas Harald, Timo Hiltunen, Roni Viirlas, Miro Väänänen
  5 tähteä:
  Eppu Rissanen ja Samu Pitkänen
  4 tähteä: 
  Jonathan Iilahti ja Ville Halonen
  3 tähteä:
  Teemu Holttinen,  Eetu Rissanen, Esa Lehikoinen
  2 tähteä: Akseli Rouhiainen
  1 tähti: Juuso Akkanen, Jani Ollitervo, Niko Ervasti, Teemu Väisänen

Uusimmat blogikirjoitukset

 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste