14.12.2008 0:11

Loistavat lähtökohdat kevätkauteen

Jokipojat selviytyi Mestiksen syyskaudesta yksiselitteisen loistavasti. 29 ottelusta kerätyt 19 voittoa ja yhteensä 58 sarjapistettä toivat sarjan piikkipaikan, joten lähtöasetelmat kevätkaudelle ovat huikeat. Suuri kysymys kuuluukin, mihin asti syksyn yllättäjäryhmän iskukyky sitten voi riittää? Mehtimäkeläinen tiedusteli asiaa Kiekko-Vantaa-ottelun jälkeen sekä joukkueen parhaalta pistemieheltä Jani Keräseltä että päävalmentaja Jarno Pikkaraiselta.
Mestiksen syyskausi jää historiaan kaikin puolin poikkeuksellisen yllätyksellisenä. Ennakkoarvioissa Sportin ja KooKoon piti olla sarjassa ylitse muiden, mutta piikkipaikan ottikin Jokipojat. Vieläkin suurempina yllättäjinä voi toki pitää Jokipoikien kantaan iskeneitä D Teamia ja Kiekko-Vantaata.

Jokipojat rankattiin yleisesti kauden alla viimeisten pudotuspeleihin pääsevien joukkueiden joukkoon. Mehtimäkeläisen toimituksen arviokin tarjosi joensuulaisia vain sijoille 4.–6. Ryhmän huikea potentiaali tuli siis hienoisena yllätyksenä ”omillekin”, se viimeistään nyt rehdisti – mutta mieluusti – myönnettäköön.

Jokipoikien paras pistemies Jani Keränen (13+15) vakuuttaa kuitenkin, ettei joukkueen menestys ole yllätys tai sattumaa.

– Tosi hyvä fiilishän tästä syyskaudesta jäi. Eihän tilanne voisi oikeastaan olla parempi.

– Mutta en sanoisi, että menestymisemme olisi ollut yllätys. Olemme tienneet, että joukkue on hyvä ja pystymme voittamaan tässä sarjassa jokaisen joukkueen.

Näin myös kävi jo syyskaudella. Kun Jokipojat kaatoi kolmannella yrittämällä Kiekko-Vantaan, on Jokipojat voittanut sarjan jokaisen joukkueen vähintään kerran.

Keränen nostaa Jokipoikien suurimmaksi menestyksen salaisuudeksi vahvan neljän kentän pelin.

– Mikä tahansa kenttä pystyy ratkaisemaan otteluita, emme ole todellakaan olleet yhden tai kahden kentän varassa. Se on se iso juttu.

– Joukkue on lisäksi todella yhtenäinen. Alkukaudesta oli välillä vielä pientä hakemista, mutta nyt palaset ovat loksahtaneet kohdalleen.

Pelkästään nimilistaa katsomalla Jokipojat ei ollut silti syksyllä juurikaan aiempaa vahvempi. Lukuisat pelaajat ovat kuitenkin nostaneet tasoaan huimasti aiemmasta. Mikä sitten on muuttunut?

– Ei tarvitse kuin nostaa paitaa, niin näkee eron aiempaan, ”Kertsi” heittää.

– Joukkue on nyt fyysisesti todella kovassa kunnossa. Se on menestymisen edellytys.

Mutta mihin asti Jokipoikien huikea kausi voi vielä kantaa? Jani Keräsellä on ainakin vastaus kirkkaana mielessään.

– Uskon, että voimme olla vielä runkosarjan lopussakin sarjakärjessä. Itse asiassa se saattaa olla jopa todennäköistä.

– Siitä tietysti lähdetään, että tällä kaudella mennään nyt loppuun asti. Tsäänssit siihen ovat nyt olemassa, maalitykki uskoo.

Pikkarainen: Tavoitetta ei muuteta

Päävalmentaja Jarno Pikkarainen suhtautuu sen sijaan Jokipoikien menestysodotuksiin maltillisemmin. Sama maltillinen linja on pitänyt läpi syyskauden, sillä usein voittopelienkin jälkeen Pikkarainen on todennut, ettei joukkueen esitys ollut lopulta edes kovin ihmeellinen.

– En minä ole tuloksia niin paljoa miettinyt. Tärkeintä on kehittää pelaamista.

– Viidellä viittä vastaan olemme onnistuneet hyvin, mutta erikoistilannepelaamisemme ei ole ollut keskivertoa kummempaa. Siksi onkin tavallaan ihme, että johdamme sarjaa, Pikkarainen pohtii.

Jokipojat asetti viralliseksi tavoitteekseen parantaa viime kauden seitsemättä sijaansa. Pikkaraisen mukaan tavoitetta ei ole syytä muuttaa.

– Erot kuuden parhaan joukossa ovat pieniä. Sarjassa on monta kovaa kilpailijaa, ja jotkut kovat joukkueet ovat pelanneet vähän alakanttiinkin. Ne pystyvät varmasti nostamaan vielä paljon tasoaan.

– Odotin minäkin, että KooKoo ja Sport olisivat olleet sarjassa kaksi kovinta, ”Pike” myöntää.

– Jos keskinäisiä pelejä ajattelee, niin myöskään Kiekko-Vantaan ja D Teamin menestys ei ole tavallaan yllättänyt. Nämä joukkueet ovat olleet meidän tavoin nälkäisiä, yhtenäisiä ja urheilullisia.

Pikkarainen ei lähde veikkailemaan Jokipoikien menetystä kevätkaudella, mutta luottaa vaatimattomista kommenteistaan huolimatta selkeästi omiinsa. Ja miksipä ei luottaisi.

– Se on aivan selvää, ettemme ole vielä omia rajojamme katsoneet. Ei sitä voi kukaan tietää, miten pitkälle voimme mennä. Edessä on mielenkiintoinen kevätkausi.
 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste