3.3.2009 23:27

Jokipojat eteni Mestiksen välieriin

Jokipojat–LeKi 3–0 (1–0, 1–0, 1–0) | Jokipojat eteni Mestiksen välieriin suoraan otteluvoiton 3–0 (4–3 ja, 2–0, 3–0). Puolivälierissä vastassa ollut Lempäälän Kisa ei saanut avausottelun jälkeen enää kertaakaan maalia Jokipoikien verkkoon, sillä Antti Ore piti nollan myös sarjan kolmannessa pelissä. Keskiviikkona torjuntoja tuli 23 kappaletta. Toista erää lukuun ottamatta peliä hallinneen Jokipoikien maaleista vastasivat Matti Näätänen, Tapio Ahtonen ja Jarno Koskiranta. Ottelua seurasi 2 842 katsojaa. Jokipojat ei ollut vielä koskaan aiemmin edennyt nykyisessä Mestiksessä mitalipeleihin. Välierät alkavat kotiottelulla maanantaina 9. maaliskuuta. Jokipoikien vastustaja on Kiekko-Vantaa, TuTo tai KooKoo.
Otteluraportti
Maalivahti Antti Ore kruunasi hienon puolivälieräsarjansa toisella nollapelillä keskiviikkona ja johdatti torjunnoillaan Jokipojat Mestiksen välieriin. Jokipojat löi Lempäälän Kisan kolmannessa ottelussa maalein 3–0 (1–0, 1–0, 1–0) ja vei ottelusarjan voitoin 3–0.

– Tunnelma on tietysti aivan huikea, kun sarja meni poikki. Saimme tosi loistavan lähdön ja olimme ensimmäisessä erässä ihan pitelemättömiä, samoin viimeisessä erässä. Toisessa erässä olimme vähän hädässä välillä, mutta kyllä tämä oli ihan meidän heiniä, iloitsi Ore.

Ore oli maalillaan terävänä vaikeilla hetkillä. Näyttävin torjunta tuli toisen erän puolivälissä, kun Jaakko Hagelberg karkasi läpiajoon. Keskialueelta hyvään vauhtiin ampaissut Hagelberg yritti laukoa kiekon maaliin hanskakäden puolelta, mutta Ore oli taitavampi.

– Nopea tilanne, ei siinä hirveästi ehtinyt ajatella. Seurasin vaan, mitä kaveri tekee. Kiekko osui hanskan reunaan ja siitä yli laidan. Hyvä niin, Ore virnisti.

Vahvasti neljän kentän voimin jyrännyt Jokipojat hyökkäsi ja puolusti aktiivisesti ja jätti LeKin aika lailla aseettomaksi keskiviikkona. Avausmaalikin tuli helpottavan nopeasti. Ykköskentän puolustaja Matti Näätänen nosti kiekon maaliin jo kuuden ja puolen minuutin kohdalla.

Tapio Ahtonen iski toisen erän lopussa ylivoimalla numeroiksi 2–0. Hienon syötön maalin eteen tarjoili Jani Keränen.

LeKin voimat hiipuivat selvästi ottelun vanhetessa, eikä voittajasta enää ollut epäselvyyttä kolmannessa erässä. Jarno Koskiranta kaunisteli vielä voittonumeroiksi 3–0.

Jokipoikien päävalmentaja Jarno Pikkarainen muisteli vielä lauantain ensimmäisen puolivälieräottelun loppuhetkiä.

– Ensimmäisen pelin loppu oli iso asia. Pystyimme nousemaan tasoihin ja ohi. LeKin sauma oli siinä pelissä. Emme me saaneet mitään ilmaiseksi senkään jälkeen, mutta tekeminen nousi sen pelin jälkeen, Pikkarainen tuumi.

Valmentajan erikoiskiitokset sai kaksi peräkkäistä nollapeliä pelannut maalivahti.

– Ore pelasi loistavan sarjan.

”Pike” oli tyytyväinen myös erikoistilannepelaamiseen.

– LeKi oli sarjan paras erikoistilannejoukkue, kakkonen ylivoimassa ja ykkönen alivoimassa. Pärjäsimme kuitenkin erikoistilanteissa, se oli tärkeätä.

Jokipojat hallitsi kiekollista peliä selvästi, eikä taisteluasenteessakaan ollut moittimista. Pelaajat venyivät kiekon eteen ja ottivat nurkumatta mustelmia.

– Äijät tekivät hienoa duunia, polkivat ja blokkasivat laukauksia. Ei LeKillä ollut mitään mahdollisuuksia, kiitteli jokipoikavahti Ore.

– Ehkä vastustajalla loppui bensa, mitä pitemmälle sarja eteni, tuumi Pikkarainen.

Vieraiden päävalmentaja Sami Hirvonen myönsi, että LeKi joutui fyysisesti liian koville.

– Kyllä me taistelimme ja pistimme kroppaa likoon. Jouduimme antamaan tasoitusta sen takia, että äijiä oli liikaa telakalla tai pelasivat puolikuntoisina. Koppi oli kuin talvisodan sidontapaikka. Sieltä he vaan kaivoivat itsensä pelille.

– Emme saaneet maalin eteen semmoista hässäkkää, mitä olisin toivonut. Ore oli edelleen aivan loistava, Hirvonen sanoi.

Katsomosta heitettiin ottelun jälkeen muutamia rantapalloja jäälle.

Teksti: Petri Haapala


Maalit ja syöttäjät
06.30 Matti Näätänen (Sami Mutanen, Jarno Koskiranta) 1–0
38.43 Tapio Ahtonen (Jani Keränen, Jani Savolainen) 2–0 yv.
54.14 Koskiranta (Savolainen, Mutanen) 3–0

Maalivahtien torjunnat
Antti Ore, Jokipojat 13+7+3=23
Mikko Pätsi, LeKi 11+13+12=36

Rangaistukset
Jokipojat 6x2 min = 12 min
LeKi 7x2 min = 14 min

Yleisöä: 2 842


Jokipoikien kokoonpano
20 Mika Mäkiaho – 19 Jani Keränen – 21 Jani Savolainen
25 Samu Pitkänen – 26 Jarno Koskiranta – 23 Sami Mutanen
18 Sami Puruskainen – 11 Tapio Ahtonen – 41 Tomi Karlsson
30 Henri Huohvanainen – 17 Janne Häikiö – 14 Heikki Puustinen
22 Toni Mustonen

4 Juuso Akkanen – 24 Matti Näätänen
7 Jarkko Immonen – 28 Jussi Savolainen
6 Aku Pekkarinen – 38 Ville Väänänen
10 Kimmo Nevalainen

1 Antti Ore
(31 Juuso Oinonen)


Otteluennakko
Jokipoikien ja Lempäälän Kisan välinen Mestiksen puolivälieräsarja on ensimmäisen kerran katkolla keskiviikkoiltana Mehtimäellä. Mikäli Jokipojat pystyy lyömään LeKin kolmannen kerran perättäin, se etenee välieriin ja vierasjoukkue saa kerätä jäältä rantapalloja kesäloman alkamisen merkiksi.

Jos taas LeKi onnistuisi hakemaan Joensuusta yllätysvoiton, Jokipojat joutuisi perjantaina Lempäälän matkalle. Jokipoikien kokoonpano on täysin sama kuin maanantain ottelussa.

Jokipoikien vakaana ajatuksena on tietysti lyödä sarja poikki heti ensimmäisen mahdollisen tilaisuuden tullen eli keskiviikkona. Kakkosvalmentaja Arttu Käyhkö ei kuitenkaan odota LeKin taipuvan tälläkään kertaa helpolla.

– Tämä on heille nyt viimeinen oljenkorsi. Joukkue yrittää varmasti käyttää mahdollisuutensa.

– Edessä on taas kova peli, ja valmistautumisen on oltava huolellista. Jos häviämme, niin sitten joutuisimmekin palaamaan Lempäälän pikkukaukaloon eli homma voisi mennä yllättävän hankalaksi, Käyhkö muistuttaa.

Käyhkön mukaan onnistunut puolustuspelaaminen nousee avainasemaan myös kotiottelussa.

– Tiivis puolustaminen on kaiken perusta. Jos se onnistuu, pitää olla vain kärsivällinen ja luottaa siihen, että tarvittavat maalipaikat kyllä tulevat.

LeKin pelaajien luistin näytti painavan melko pahasti jo maanantaisen Lempäälän ottelun loppuhetkillä.

– Joukkue kuormittaa avainpelaajiaan huomattavasti enemmän, kun me taas pelaamme tasaisesti neljällä kentällä. Uskon, että se on pitkässä juoksussa meille iso etu, Käyhkö sanoo.

– Taktiikkamme on toiminut tähän asti LeKiä vastaan ihan hyvin, mutta pelissä on silti vielä paljon parantamisen varaa. Kummassakaan ottelussa emme ole saaneet peliä kulkemaan heti alusta lähtien, mutta tietysti se voi olla helpommin sanottu kuin tehty.

Maanantain vierasottelun lopussa LeKin Tommi Välimaan telomaksi jäänyt Matti Näätänen on Käyhkön mukaan pelikunnossa keskiviikkona.

– Näätänen sai tärskyn päähänsä, mutta näillä näkymin hän pystyy pelaamaan.

Luke Sellars sen sijaan puuttuu edelleen kokoonpanosta – mutta jatkaa kuitenkin Jokipoikien vahvuudessa törttöilystään (törkeä rattijuopumus) huolimatta.

– Asiaa on käyty läpi myös pelaajien keskuudessa. Toivottavasti Sellars osoittaa loppukauden aikana, että tehty päätös oli oikea, Käyhkö toteaa.

Jokipoikien ja LeKin kolmas puolivälieräottelu käynnistyy Mehtimäellä keskiviikkona kello 18.30. Jos Jokipojat etenee jatkoon, se kohtaa ensi maanantaina alkavissa välierissä tämänhetkisten tilanteiden perusteella todennäköisimmin Kiekko-Vantaan. Vastustajaksi tulisi siis runkosarjassa heikoiten sijoittunut välieriin päässyt ryhmä.


Aiemmat kohtaamiset
Jokipojat–LeKi
2009: 4–3 ja. (playoffs)
2009: 2–3 ja.
2008: 2–1
2008: 5–0
2007: 4–1

Saldo: 4–0–1 (maalit 17–8)

LeKi–Jokipojat
2009: 0–2 (playoffs)
2009: 3–0
2008: 4–2
2008: 5–4
2007: 2–3 rl.

Saldo: 3–0–2 (maalit 14–11)
 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste