5.3.2008 0:55

Hokista Jokipoikien puolivälierävastus

Jokipojat–Hokki 4–1 (0–0, 1–0, 3–1) | Jokipojat kohtaa lauantaina vierasottelulla alkavissa Mestiksen puolivälierissä Kajaanin Hokin. Näin siitäkin huolimatta, että Hokki jäi pisteittä runkosarjan päätösottelussaan Joensuussa. Jokipojat voitti itselleen sijoituksen kannalta merkityksettömän karnevaaliottelun komeasti 4–1 ja antoi näin myrskyvaroituksen kajaanilaisille. Väkevästi esiintyneiden isäntien suurimpia sankareita olivat kaksi maalia viimeistellyt Jani Keränen ja 29 torjuntaa napsinut maalivahti Teemu Seppänen. Ilmaisottelua seurasi 3 602 katsojaa, mikä tiesi Jokipoikien kassaan sponsoreilta noin 19 000 euron pottia.
Pelin kuva
Jokipojat tuli otteluun vahvalla asenteella ja liikkeellä, vaikkei sillä ollutkaan kamppailussa enää pienintäkään sijoituksellista panosta. Kotijoukkue oli jokaisessa erässä Hokkia parempi, vaikka peli pysyikin loppuhetkille asti tasaisena. Kajaanilaiset veivät päätöserän alussa peliä jonkin aikaa vahvasti, mutta muuten joukkueen esitys oli yllättävän ponneton. Panosta olisi kuitenkin ollut.

Ratkaisu
Jokipojat pääsi johtoon toisen erän alussa, kun Jani Keräsen laukaus ylivoimalla kimposi Hokin maalivahti Mikko Rossista korkeuksiin ja putosi sitten jäähän sekä maaliviivan yli. Pelin ratkaisua saatiin odotella 54. minuutille asti. Ensin Toni Mustonen survoi maalinedustalla pyörineen kiekon sisään, ja 41 sekuntia myöhemmin Keränen laukoi illan toisen maalinsa b-pisteeltä.

Maalivahtipeli
Teemu Seppänen palasi muutaman ilmeisesti vaisummin sujuneen kamppailun jälkeen hyvälle tasolleen ja pysäytti 29 laukausta päästäen vain yhden. Jokipoikien puolustuspeli toimi pääosin sen verran hyvin, ettei todella pahoja tosin tullut suurta määrää. Hokin maalivahti, tammikuussa Sportista siirtynyt Mikko Rossi ei sen sijaan vakuuttanut. Esimerkiksi Jokipoikien kolmas vaikutti lipsahtavan melkoisen helposti ja muutenkin mies oli sangen epävarman oloinen.

Muuta
Mestiksen runkosarjan päätöskierroksella nähtiin useita erikoisia tuloksia. Kaikki ne joukkueet, joilla oli vielä panosta sijoitusten suhteen hävisivät! Pitkään näytti siltä, että Jokipoikien voittaessa Hokin vastustajaksi tulisi KooKoo. Kouvolalaisten päätöserän romahdus piti kuitenkin Hokin kakkospaikalla... Jani Keränen kiilasi viimeisessä ottelussa Tapio Ahtosen ohitse ja voitti Jokipoikien sisäisen pistepörssin tehoilla 11+19. Tomi Karlsson teki tosin kauden aikana yhden pisteen enemmän, mutta osan niistä Salamoille. Joka tapauksessa pörssivoitto irtosi miltei ennätysalhaisella saldolla, mutta toisaalta peräti yhdeksän pelaajaa pääsi yli 20 pisteen... Kiekkokarnevaali vaikutti toimivalta idealta, vaikkei sillä saavutettu aivan edes kuluvan kauden ennätysyleisöä (syksyn ilmaispelissä Jukureita vastaan 3 729 katsojaa). Joka tapauksessa konsepti on sellainen, että kannattaa kokeilla uudestaan ensi kaudella. Silloin toivottavasti kuitenkin paremmalla etukäteissuunnittelulla ja valmistautumisajalla, jolloin varmasti yhteistyökumppaneitakin on mahdollista saada mukaan huomattavasti enemmän.


Valmentajien kommentteja
Jami Kauppi, Jokipojat
– Joukkueen ilme oli hyvä, ja Seppäsen maalivahtipeli hyvää.
– Meille jäi kuitenkin vielä paljon parannettavaa lauantaiksi Kajaaniin.
– Saimme kaksi puolustajaa sairastuvalta takaisin, kyllähän se näkyi.
– Ihmettelen KooKoon viimeisen erän romahdusta 1–5. He eivät nähtävästi halunneet meitä vastaan.

Kai Suikkanen, Hokki
– Kaveri oli huomattavasti parempi kuin me ja ansaitsi täysin voittonsa.
– Ironista tässä on se, että lauantaina kohdataan ja me päädyttiin sarjassa toiseksi. Kahden viimeisen pelin perusteella emme kyllä olisi välttämättä tätä ansainneet. En tiedä sitten, oliko se yläkerran poika vai kuka, joka oli näin suunnitellut.
– Saimme vähän muilta apuja kakkossijan suhteen. Mutta toisaalta en tiedä, oliko ne mitään apuja, jos pärjätään näin kuin tänä iltana. Kusessahan me sitten ollaan.
– Ei väheksytä yhtään Jokipoikien voittoa, pelasivat erittäin hyvän pelin. Mutta kyllä meillä oli hämminkiä vähän kaikilla alueilla. Huolestuttavinta on se, ettei päästä liikkeelle ja näillä ns. isoilla pelaajilla ei oikein homma toimi.
– Jos tässä nyt on vaan odoteltu playoffseja, niin se on sama sitten odotella vaikka jo vappumarssia.
– Huono peli meiltä, kaveri oli hyvä ja ansaitsi voittonsa.


Maalit ja syöttäjät
23.12 Jani Keränen (Sami Puruskainen, Juho Kuronen) 1–0 yv.
53.11 Toni Mustonen (Sami Mutanen, Jarkko Immonen) 2–0
53.52 Keränen (Juhana Repo, Ville Väänänen) 3–0
54.57 Jarkko Hattunen (Jarkko Oikarinen, Jonne Hattunen) 3–1
56.14 Matti Hietakangas (Topi Riutta, Markku Flinck) 4–1 yv.

Maalivahtien torjunnat
Teemu Seppänen, Jokipojat 10+10+9=29
Mikko Rossi, Hokki 7+12+14=33

Rangaistukset
Jokipojat 4x2 min = 8 min
Hokki 6x2 min + Ville Meriläinen 10 min = 22 min

Yleisöä: 3 602


Jokipoikien kokoonpano
18 Sami Puruskainen – 19 Jani Keränen – 29 Tomi Karlsson
26 Markku Flinck – 25 Topi Riutta – 13 Lauri Heinonen
23 Sami Mutanen – 28 Matti Hietakangas – 22 Toni Mustonen
14 Heikki Puustinen – 17 Janne Häikiö – 9 Juhana Repo
24 Jani Väänänen

21 Juho Kuronen – 7 Jarkko Immonen
10 Kimmo Nevalainen – 4 Juuso Akkanen
2 Juhamatti Hietamäki – 38 Ville Väänänen
3 Jani Oinonen

1 Teemu Seppänen
(31 Joonas Oinonen)


Otteluennakko
Jokipojat päättää runkosarjan pelit keskiviikkona kohtaamalla Mehtimäellä Kajaanin Hokin. Kotijoukkueella ei ole enää pelissä panosta, mutta Hokilla sen sijaan paljonkin. Mikäli hallitseva mestari hakee Joensuusta kolmen pisteen voiton, pitää se runkosarjan kakkossijansa ja kohtaa puolivälierissä Jokipojat. Muissa tapauksissa Jokipon pudotuspelivastus voi olla Jukurit tai jopa KooKoo. Tapio Ahtosen kausi on ohi, mutta loukkaantumisista kärsineet Juuso Akkanen, Juho Kuronen ja Janne Häikiö palaavat Jokipoikien kokoonpanoon.

Tammikuun lopulla loukkaantunut Juuso Akkanen on saanut kuntoutettua polvensa siihen kuntoon, että mies yrittää pelata Hokkia vastaan.

– Voi olla, että hän pystyy pelaamaan vain yhden erän. Pelituntuman hakeminen tässä lähinnä on nyt ajatuksena, valmentaja Jami Kauppi kertoo.

– Myös Kuroselle haetaan pelituntumaa. Hän pystynee pelaamaan sormi puudutettuna, vaikkei lämäri vielä onnistukaan.

Ahtosen pelit sen sijaan ovat tällä kaudelta ohi polvivamman takia. Lempäälässä loukkaantunut Jokipoikien ykkössentteri joutuu liikkumaan keppien avulla seuraavat kaksi viikkoa.

Runkosarjan viimeisen ottelun Jokipojat aikoo ottaa hyvänä harjoituksena lauantaina alkavia pudotuspelejä varten. Viiden ottelun tappioputken katkaisua tärkeämpää olisikin siis saada omaa peliä kuntoon ja rapissutta itseluottamusta takaisin.

– Esimerkiksi ylivoima ja alivoima yritetään nyt lyödä kasaan. Toivottavasti myös Seppäsen Teemu saa palautettua itseluottamusta torjumalla hyvän pelin.

– Aika moni pelaaja tuntuu ajatelleen jo pidempään playoffseja, vaikka näin ei tietenkään saisi olla. Iso yleisömäärä tuo varmasti halliin positiivista fiilistä, ja saadaan tästä toivottavasti hyvä kenraaliharjoitus ennen pudotuspelejä, Kauppi tuumaa.

Entä olisiko sitten tappiolla vastaan tuleva Hokki Jokipojille mieluisa pudotuspelivastus? Sitä valmentaja ei halua kommentoida.

– Hokki on parantanut peliään paljon kauden edetessä. Se on hyvin liikkuva porukka, jolla syöttöketjut toimivat, Kauppi arvioi.


Aiemmat kohtaamiset
Jokipojat–Hokki
2007: 2–4
2007: 4–8
2006: 5–2
2006: 2–3
2005: 1–6
2004: 6–4
2004: 1–2

Saldo: 2–0–4 (maalit 21–29)

Hokki–Jokipojat
2008: 5–3
2007: 2–6
2006: 2–1
2006: 5–4
2006: 3–2
2005: 6–0
2005: 3–2
2004: 5–0

Saldo: 7–0–1 (maalit 31–18)
 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste