7.3.2008 1:26

Tomi Karlsson uskoo välieräpaikkaan

Jokipoikien ykkösketjun laituri Tomi Karlsson uskoo joukkueensa etenevän Mestiksen välieriin. Tappiokierteen katkaisu runkosarjan päätöspelissä tulevaa pudotuspelivastusta Hokkia vastaan palautti Jokipoikiin hyvän fiiliksen ja luottamuksen omaan tekemiseen. Karlssonin mukaan Hokki kaatuu fyysisellä ja yksinkertaisella pelillä.
Ennen keskiviikon 4–1-voittoon päättynyttä kotipeliä Jokipojat ehti hävitä viisi ottelua putkeen. Monet tappioista tulivat vieläpä murskalukemin ja todella heikolla esityksellä. Yksi kamppailu käänsi kuitenkin Karlssonin mukaan joukkueen ilmapiirin täysin.

– Joukkueessa on nyt taas helkkarin hyvä fiilis. Yksi peli teki meille aivan ihmeitä. Tuska poistui, ja usko voittamiseen palasi.

– Viimeinen peli osoitti, että joukkueessa on potentiaalia. Se oli meille myös tärkeä kasvojenpesun paikka, johon karnevaalitapahtuma antoi mukavasti lisäpotkua. Jos olisimme hävinneet jotain 7–2, niin aika vaikeaa sitä fiilistä olisi voinut olla enää lauantaiksi löytää, Karlsson miettii.

Jokipojat aloitti Mestiksen kevätkauden vahvasti voittamalla viisi ensimmäistä peliään. Tammikuun puolivälin jälkeen Kajaanissa kärsitty 3–5-tappio käänsi kuitenkin Karlssonin mukaan joukkueen kurssin kohti syvyyksiä.

– Nousimme siinä pelissä tasoihin 3–3:een, mutta sitten pari minuuttia ennen loppua Hokki ratkaisi pelin. Se oli rassaava tappio. Voitimme vielä sitten LeKin, mutta sen jälkeen tullut kotitappio Kiekko-Vantaalle vähän katkasi selkärangan.

– Pudotuspelien kotietu oli siinä vaiheessa käytännössä karannut eikä sijoituksella tuntunut olevan enää niin väliä. Aika samahan se lopulta sitten on, että onko sitä vaikka kuudes vai seitsemäs. Sitten tuli vielä paljon perättäisiä vieraspelejä, joissa jouduimme nopeasti tappioasemaan, hän kuvailee.

Fyysinen peli Jokipon ase

Nyt eletään kuitenkin tätä päivää, ja ainakin runkosarjan päätösottelun perusteella Jokipoikien peli taas kulkee.

– Se ottelu näytti sen, että ottelusarjasta Hokkia vastaan tulee kova. Kyllähän Hokki tässä ennakkosuosikki on, mutta peleistä tulee tasaisia. Ottelusarja vaatinee neljä tai jopa viisikin peliä, mutta uskon, että Jokipojat menee lopulta välieriin, Tomi Karlsson ennakoi.

– Jos jatkoon pääsemme, niin seuraavalla kierroksella vastassa olisi näillä näkymin TuTo. Sen kaataminen vaatisi jo melkoista ylisuorittamista, mutta välieriin ja pronssipeliin pääsy on täysin realistinen tavoite.

Karlsson pitää Jokipoikien suurimpana vahvuutena fyysistä peliä.

– Ajetaan iholle ja taklataan vielä vähän syöttöjen jälkeenkin. Kovalla liikkeellä, taklauspelillä ja karvauksella saamme varmasti aiheutettua Hokin puolustuspäähän hämmennystä. Jo nyt tuossa keskiviikon ottelussa oli välillä nähtävissä pientä nahinaa, ja se varmasti lisääntyy pudotuspeleissä.

– Hokin peliin emme saa lähteä mukaan. Meillä ei ole niin paljoa taitoa, että voisimme lähteä juoksemaan kiekon perässä. Liikaa ei tietysti saa peruutella, mutta pelataan yksinkertaisesti ja heitellään vaikka kymmenen minuuttia pitkiä kiekkoja, jos taito ei riitä niin hyvin pelin rakentamiseen, hän naurahtaa.

Takaisin vanhaan rooliin

Tomi Karlsson aloitti tämän kauden Espoon Bluesin liigajoukkueen mukana. Välillä mies haki pelituntumaa Salamoiden riveistä, mutta palasi liigaporttien sulkeuduttua lokakuun lopulla Jokipoikiin.

Karlsson ehti pelata Jokipoikien mukana 35 runkosarjan ottelua, joissa syntyi tehot 7+18. Niilläkin tehoilla hän on piste per ottelu -mittarilla tarkasteltuna niukasti joukkueen ykkösmies, mutta viime kauden tehoihin on vielä maalimäärän osalta pitkä matka.

– Jos tehtyjä maaleja olisi kymmenen enemmän, niin sitten voisi sanoa, että on ollut hyvä kausi. Omat otteeni ovat olleet aika epätasaisia, Karlsson myöntää.

– Olen yrittänyt ottaa tällä kaudella vähän liikaa osaa pelin rakentamiseen. Se ei kuitenkaan ole ehkä ihan se oma juttuni kaukalossa.

Näillä näkymin Karlsson pelaa pudotuspelit viime kaudelta tutussa ketjussa, jossa sentterinä hyökkää Jani Keränen ja toisella laidalla viilettää Sami Puruskainen. Myös kolmikon keskinäinen roolitus mukailee vanhaa tuttua.

– Palataan siihen, mitä oli viime vuonna. Teen sen mitä parhaiten osaan eli karvaan kovin ja yritän aiheuttaa puolustuspäässä hämmennystä. Sitten vielä toivottavasti saan iskettyä paikoista röyhkeästi maaleja.

– Jo runkosarjan päätöspelissä homma toimi meillä tosi hyvin. Paikkoja oli, mutta monta kertaa kävi niin, että kiekko juuri vähän pomppasi mailan lavasta, Karlsson harmittelee.

Kun Karlsson lokakuussa palasi Joensuuhun, hän mainitsi yhdeksi seuravalintansa syyksi sen, että Joensuussa on mahdollisuus mennä keväällä pitkälle.

– Jos olisin jäänyt johonkin Kiekko-Vantaaseen tai Salamoihin, niin eipä olisi tarvinnut pudotuspelejä pelata. Haluan vielä urallani eteenpäin, ja nämä playoffsit ovat parhaita näyteikkunoita pelaajana.

– Mestiksen pudotuspelit vastaavat tasoltaan jo usein vähän heikompitasoisia liigaotteluita. Peli kovenee, ja nyt on pakko tehdä maaleja, jos mielin ensi kaudeksi vaikka SM-liigaan, Karlsson tietää.
 
 
 

mehtimakelainen.net © 2015 Karelia Viestintä Oy -kaikki oikeudet pidätetään.

Tietosuojaseloste